Har DU lyst til å bli med i Andelslandbruk på Jøa?

Også i år deltar Namsos Røde Kors og Namsos Frivilligsentral i Dun Andelslandbruk på Jøa. I prosjektet «Vennskap og Kunnskap i åkeren», inviterer vi med personer som kan ha ekstra glede av en god, inkluderende møteplass. Det kan være både mennesker som har flyttet hit fra  andre steder i verden, og norske familier som å grunn av økonomisk situasjon eller annet, har begrensede muligheter til å delta på ulike aktiviteter.

 

Hva er et andelslandbruk?

Et andelslandbruk er rett og slett flere personer som går sammen og dyrker sine egne grønnsaker. Vi holder til på Dun Gård på Jøa, og sesongen varer fra ca. slutten av mai til ut oktober. Vi har dugnader i åkeren omtrent hver uke (lørdager i starten, senere en ettermiddag i uka). Hver deltaker må bidra med minst 20 dugnadstimer i løpet av sesongen. All avling deles likt på deltakerne, og det pleier å bli bugnende kasser med grønnsaker i 8-10 uker i sesong, og mulighet for å hente poteter og lagringsgrønnsaker gjennom vinteren. Vi dyrker mellom 30-35 ulike sorter grønnsaker.

Gratis

Vanligvis koster det 2990 kr å være medlem i andelslandbruket, pluss 500kr i engangs medlemsavgift. Pengene går til innkjøp av frø og planter, utstyr, leie av jord og traktor-arbeid mm.

For deltakerne i prosjektet «Vennskap og Kunnskap i Åkeren er det gratis å være med. I 2021 har vi 30 andeler vi kan gi bort til noen som har lyst til å være med. En andel kan gjelde for en enkeltperson – eller en hel familie. Det er ingen forutsetning at du har erfaring fra landbruk for å bli med, men det hjelper å ha lyst til å arbeide i åkeren, og at du ikke er redd for å ta ei arbeidsøkt når det trengs.

Guider i åkeren

Noen av de som få gratis andel har bil og kan kjøre til Jøa selv. De får da dekket fergeutgiftene av prosjektet.  Andre har ikke bil, og er kanskje heller ikke stødige nok i norsk språk til å skaffe seg den informasjonen de trenger om hvordan ting fungerer i praksis. Derfor trenger vi også «guider» som kan bidra med transport og informasjon til en person eller en familie. De som er guider får også en gratis andel i prosjektet – og ganske sikker noen nye venner.

Ta kontakt om du vil være med

Har du lyst til å være med – som deltaker eller guide? Eller kjenner du noen du tror dette  passer for? Ta kontakt med oss for informasjon eller påmelding.

Ordinært medlem

Det er selvfølgelig også mulig å bli med i Dun Andelslandbruk som ordinært medlem – utenom prosjektet vårt. Da kan du velge om du har lyst til å være med på dugnadene – eller om du vil betale litt ekstra for å slippe dugnadsplikten og få grønnsakene levert.

Les mer om Dun andelslandbruk på  dunandel.no

Glede over den fine squashen
Kålrota høstes
Det lukes i potetradene
Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lignende artikler

Julenissen Knudsen vinker til alle nysgjerrige fra vinduet

Butikken er pyntet til jul

Vi er klar for julegavehandel, og gaver med god lokal mat blir alle glade for! Fyll en av våre fine esker med spennende produkter, velg mellom mat, kaffe, drikke og sjokolade fra mer enn 20 produsenter. Vi har også kjempefine gavekort til den verdi du ønsker!

Les mer

Bli frivillig!

Med deg på laget kan vi gjøre en viktig innsats for fellesskapet.

Namsos Frivilligsentral eies av Namsos Røde Kors. Lokallaget i Namsos har også andre aktiviteter.

Ved å melde deg på samtykker du til at vi kan lagre informasjon om deg.

Hopp rett ned til innholdet