Personvernerklæring

Behandling av personopplysningerNår du bruker nettsiden vår og/eller er i kontakt med oss vil Røde Kors Namsos /Namsos Frivilligsentral behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler i forbindelse med bruk av nettsiden er daglig leder Namsos Frivilligsentral, Sissel Thorsen. Kontaktinformasjonen til Namsos Røde Kors er:Adresse: Vemundvikvegen 712

Telefon: (+47) 46904544

Organisasjonsnr.: 993 527 009

Informasjon om hvordan Røde Kors behandler personopplysninger om deg som medlem, frivillig, deltaker eller giver, for å koordinere og å legge til rette for frivillige humanitære aktiviteter for mennesker med ulike behov, kan du lese her: Behandling av personopplysninger i Røde Kors – Røde Kors (rodekors.no).

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte vårt personvernombud på personvernombud@redcross.no

  1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:

  • Dersom kontaktskjema på nettsiden blir benyttet behandler vi opplysningene for å følge opp din henvendelse. Behandlingen skjer på ulike grunnlag avhengig av hvem du er, og hvilken tilknytning du har til Røde Kors.
  • For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om cookies og hvilke cookies vi benytter her. Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for oss for å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til de som besøker den.
  1. Utlevering av personopplysninger til andre

Innebygd innhold fra andre nettsteder:

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Google Web Fonts

For å få et mer uniformt utseende på fonter, bruker denne siden web fonter levert av Google. Når du åpner en side, vil nettleseren laste de nødvendige fontene som krever til din nettleser cache for å vise tekst og fonter på en riktig måte. Det er for denne hensikten nettleseren henviser til Google. Som oppretter en direkte forbindelse med Google sine servere. Google blir da klar over at vår webside ble besøkt via din IP adresse. Bruken av Google Web fonts er gjort i interesse for en mer uniform og attraktive presentasjon av vår plugin.

  1. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi fikk via nettskjema, sletter vi etter at vi har håndtert din henvendelse. Se lagringstid av informasjonskapsler i cookie-erklæring.

  1. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter send en henvendelse til personvernombud@redcross.no. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å kontakte oss på giver@redcross.no.

  1. Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet, men vi anmoder deg om å kontakte oss slik at vi dels kan ta stilling til dine innvendinger og dels at vi kan oppklare eventuelle misforståelser.

  1. Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger, vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

Analyse

Vi benytter Google Analythics for trafikkmåling og analyse av brukeradferd og innhold. Dette gjør oss i stand til å levere bedre informasjon til deg som besøker nettstedet vårt. All brukerdata som samles inn av Google anonymiseres.