Det er første dag av ei helt fantastisk feriehelg på Jøa. Strålende sol, lykkelige unger, en liten eim av røyk fra kokegropa hvor det har blitt brent ved noen timer for å varme steinene til matlaging. Namsos Røde Kors og Namsos Frivilligsentral har i år som i fjor invitert med oss barn i alderen 10 -14 år på tur.
Og helga kan bare starte!
Bilder og video: Sissel Thorsen
Ingen hurtigmat her – Jan legger kjøttet fra Dun Gård i varm kokegrop. Her skal det ligge og godgjøre seg i halvannen time, til kjøttet er mørt og ungene sultne
Selv om det var fjæra sjø er det deilig med et bad etter bussturen til Jøa
Heldigvis er det veldig langgrunt på Janheim
Klare for bading
Ferdig med badinga for denne gang
Etterpå er det deilig å få låne noen skikkelig varme klær
Og så er det leiker – sånne som de drev med i Jernalderen – for å trene seg på kamp og jakt.
I mellomtiden har maten blitt ferdig under torva, og kan hentes fram fra kokegropa
Dette er noe av det beste vi har smakt. Fantastisk mørt kjøtt, sammen med saltbakte poteter, sellerirot, løk og krydder – alt bakt i kokegrop i halvannen time. For et måltid!
Og så senket roen seg og det ble helt stille. Vi trenger ikke ta med når!