Birger Jostein blir vår nye kollega på Einfer Mathus

Før han ble ansatt, var Birger Jostein på besøk på småbruket i Ramsvikmoen. Der møtte han en  ivrig gjeng med deltakere og frivillige som satt rundt et bord, sammen med Sofia – som da var prosjektansvarlig der. Sammen planla de ukes meny, med engasjement og glede over arbeidet.

– Det første som falt meg inn var – dette vil jeg være en del av, forteller Birger. Mest av alt, gleden.

– Å kunne glede seg til å delta, å gjøre noe fint sammen med andre, å ha en super dag på Einfer Mathus. Og det er det jeg ser mest fram til med denne jobben, å kunne være med å skape dette engasjementet og gleden for andre.

Vår nye kokk og prosjektleder er oppvokst i Røyrvik kommune, men bor nå i Namsos, på Sørsia.

– Jeg flyttet ned til Namsos da tiden var inne for å gå på videregående skole, og etter 2 år der gikk jeg over som lærling hos Fotokompaniet, og fikk svennebrev som fotograf, forteller Birger Jostein Nufsfjord Pettersen – som er hans fulle navn.

 – Flyttet så etter hvert ned til Bergen der jeg og samboeren min bodde i 2 år før vi flyttet tilbake hjem til Namsos, og begynte å renovere huset og hagen etter min mormor.

 

Å beskrive seg selv er ikke enkelt, men han prøver:

– Jeg ser på meg selv som snill, pålitelig, hyggelig og omgjengelig. Vil kanskje også si kreativ,  noe som gjenspeiler seg i det jeg holder på med til daglig på fritiden, som for eksempel hage, kunst og ikke minst mat.

Birger Jostein og samboer Rune har bygd opp en fantastisk hage på eiendommen på Sørsia, en hage de bruker mye av tiden sin på, og som det er umulig å kjøre forbi uten å slakke ned til gangfart. Drivhus og hagestue, et lite stabbur, mengder av planter i krukker og bed – et sted vi rett og slett får lyst til å dra på besøk. Og det er det mange som gjør.  Her kombinerer nemlig Birger og Rune den felles lidenskapen de har for hage og mat, og tilbyr servering og ulike arrangement.  I løpet av sesongen har de «åpen hage», enkelte dager med hagevandring med nystekte sveler med tilbehør og kaffe. Og innimellom inviterer de til en helt ekte  afternoon tea i blomstrende omgivelser. Der er selvfølgelig alt hjemmelaget, enten det er nystekte scones eller clotted cream og lemon curd som tilbehør.

– Her er mat i fokus, og det er viktig for meg å bruke gode råvarer som utgangspunkt. Det skal være hjemmelaget, og folk skal sitte igjen med opplevelsen av å ha spist et godt måltid.

– Dette tar jeg med meg inn til Einfer Mathus, sier Birger.

En annen kilde til matglede har han fått med seg hjemmefra.

– Gode råvarer og selvforsyning med fiske både i fjellet og i sjøen, jakt, sanking av bær, og mat laget fra bunnen av har gitt meg mye inspirasjon og lærdom, forteller han.

Muligheten til å få jobbe med mat var naturlig nok en av de viktigste grunnene til at 36-åringen søkte jobben i Namsos Frivilligsentral. Men ikke bare det. Han gleder seg til å jobbe sammen med frivillige – tar mer enn gjerne et tak på Brukt&Bevart og Bonden&Bohemen – og deltar i den andre aktivitetene i Frivilligsentralen når det trengs.

– Jeg har tro på å jobbe i team, og hjelpe til i hverandres oppgaver, enten det er sammen med de andre ansatte eller frivillige. Og så håper jeg MANGE flere blir med i den fantastiske frivilliggjengen, her er det oppgaver for enhver smak og interesse avslutter Birger.

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lignende artikler

VELKOMMEN TIL BRUKT & BEVART

Vi feirer navnbytte med – 50 % avslag på alle type drikkeglass, bilderammer, messing, kobber, og tinn.
Er du glad i å lese bøker? Kjøp deg en pose for 100 kr. Velkommen!

Les mer

Bli frivillig!

Med deg på laget kan vi gjøre en viktig innsats for fellesskapet.

Namsos Frivilligsentral eies av Namsos Røde Kors. Lokallaget i Namsos har også andre aktiviteter.

Ved å melde deg på samtykker du til at vi kan lagre informasjon om deg.

Hopp rett ned til innholdet